Lassan feltárulnak előttem a sör világának titkai. Most tudtam meg, hogy van olyan recept, amihez nem csak a sör kell, hanem a sörös doboz is. A recept gátlástalan, bizarr életörömet sugároz és szinte biztos, hogy besörözött amatőr grillezők találták fel. A lényege, hogy fogunk egy egész csirkét – nyak és belsőségek nélkül – és némi fűszerezés után ráhúzzuk egy félig kiivott sörös dobozra. Így a csirke lábai és a sörös doboz alja elvileg három megtámasztási pontot képez, amitől a csirke egyenesen – vigyázzban – ül a sütőrácson. Kreatívabbak apró sombrerót húznak a ropogósra sült csirke nyaka helyére, ami emeli a gasztronómiai kreáció eszmei értékét.
Egyelőre nincs olyan sütőm, amivel ezt kipróbálhatom, de ígérem, hamarosan szerzek egyet és akkor élőben is elkészítem az ételt, és akkor egyrészt közzéteszem a pontos receptet, másrészt elmondom, hogy sikerült. Addig már csak azt kellene kitalálni, milyen sört használjak…