Idén tavasszal a Kétbalkezes Házifőzde srácai söreik szűk körű sikereiken felbuzdulva - mely hamar heveny kapacitáshiánnyal párosult - elkezdték kapargatni a kisüzemi főzés felszínét is. Kiolvasták az internetet, felskálázták a recepteket és addig udvaroltak Legenda sörfőzőinek míg végül sikerült kipróbálniuk miképp is megy ez nagyban. Először Der Fehler nevű altbierükből készült pár száz liter, melynek házi verziója Németh Antal Neandervölgyi Öregsöre és a Rotkelchen közt másodikként állt kategóriája dobogóján a házisörfőzők tavaszi megmérettetésén. Az első főzet palack-kondicionált változatban volt elérhető a nagyközönség számára, majd az őszi Főzdefesztre már tartályban kondicionált sör került a hordókba. A kisüzemben készült termékek ettől kezdve Balkezes címer alatt kerültek forgalomba - már amennyiben a pár napig van aztán elfogy forgalomnak nevezhető.
Ezek a sörök ugyan rendben voltak, de ott motoszkált a háttérben, hogy ez azért nem lett olyan, mint a házi. Így mikor a domonyi gengszterek ősszel visszautasíthatatlan ajánlatot tettek, miszerint lenne egy tartályuk a bohókás öreg király számára, a balkezesek összeszedték jegyzeteiket, ismét kiolvasták az internetet, ezúttal talán kérdeztek is, és elkészült a Der Fehler új kisüzemi receptje. Megnövelt maláta adag, szépen beállított cefrézés, megváltozott komlózási idők és mennyiségek, a házihoz használt élesztő, folyamatos minőség-ellenőrzés, ahogy az kell és illik.
És az eredmény... hát még mindig nem olyan, mint a házi. De a 95 százalékot hozza, egy vakteszten valószínű csak a tartálykondicionálás jellegzetességeiből ismernénk fel a kisüzemi, munkanevén "Über" Fehlert. Meg egy fokkal talán erősebb lett, de némi alkoholtöbbletért talán még senkit nem lincseltek még meg a fagyos pesti éjszakában.
Az év vége felé aztán viszketni kezdett, hogy most már mást is kéne, és egy hirtelen megüresedett tartályra lecsapva elhatározták, hogy azt a házi szortiment német vonalából választott barnával töltik meg. A Die Macht egy erős, sötét, majdnem fekete sör, ami az altbiernél letisztult tapasztalatokra, technikákra alapoz, viszont jóval több malátával és más komlózással készül, valamint ízében jelentős szerepet kap a felhasznált élesztő is. A maláta mennyisége miatt a főzés maga is nagy kaland volt - legyen elég annyi, hogy csaknem megdőlt a cefreszűrés és máslás negatív időrekordja, eddig még nem tapasztalt cukrossággal megáldott csoki színű masszát kergettek kádból kádba, ami a végén olyan sűrű lett, hogy a fokoló feszes vigyázban majd kiugrott a mérőadagból.
A sör december közepére került palackba és hordókba, az előzetes jóslatok ellenére mégsem kellett flexszel levágni róla az erjesztő tartályt. A fajtáját tekintve “dunkel alt”-nak titulált sör a téli napfordulóra érte el végső formáját, limitált mennyiségben elérhető az ünnepek alatt és után.